Ervaringen van cursisten en meer

Ervaringen van cursisten

Op mijn website is een nieuwe pagina gemaakt met ervaringen van cursisten. Ik heb diverse cursisten uitgenodigd iets over hun ervaringen met de lessen te schrijven en dat hebben ze met veel animo gedaan! Op de bijgaande foto’s zie je ze aan het werk in de les en is er werk van hun hand te zien. De pagina vind je als subpagina onder het menublad Cursusprogramma.

Werkwijze lessen met het oog op corona

Iedereen hoopt dat het de goede kant op blijft gaan met de corona situatie, zodat we in september weer met de lessen kunnen beginnen. Ik verheug me er op! Ter voorbereiding hebben we (Gertruud en ik) een ‘corona protocol’ gemaakt, een werkwijze hoe we het veilig en prettig gaan doen. Deze werkwijze staat vanaf vandaag op deze website en is ook als bestand (pdf) te downloaden voor als je dat wilt printen. Als je er vragen of opmerkingen over hebt dan hoor ik dat graag. Lees in ieder geval even de gewijzigde ‘verzuimregeling’ na.

Cursussen september

Voor de cursussen in september en in het najaar hebben diverse cursisten zich al aangemeld. In verband met de corona-werkwijze beperk ik het aantal cursisten tot 6 voor de 6-weekse cursussen en tot 7 voor de workshops. De cursus in september in Vorden is al vol. Op de donderdagochtend in Voorst zijn nog diverse plaatsen beschikbaar en op de maandagmiddag in Warnsveld misschien nog 1 of 2 plaatsen. Meld je dus tijdig aan!

Meedoen met een app-groep

Inmiddels zijn we flink enthousiast bezig met een aantal app-groepen. Met twee cursisten-groepen werken we aan ‘blaadjes’ oefenen in schetsboekjes, een jaar lang. Blaadjes krijgen vaak wat minder aandacht dan bloemen, maar zijn heel belangrijk om een geloofwaardige en mooie tekening te krijgen. Dus veel verschillende blaadjes oefenen is de opdracht.
Het vetplantje (kleurpotlood) was een tekening die ik voor de blaadjes-app maakte om de bijzondere kleuren te verkennen.
Voor volgend jaar verzin ik – samen met de cursisten – weer een nieuw thema om aan te werken in app-groepen.

Je kunt nog steeds meedoen met de (seizoens)app ‘Zomerschetsboek’ en met de (permanente) ‘Cursistenapp-groep’. Het zomerschetsboek is ideaal voor snelle vakantie- en tuinschetsjes en ‘vondsten’. Het (roeken)veertje (aquarel) vond ik dit voorjaar in een Zutphens park met een roekenkolonie en heb ik gemaakt voor in mijn zomerschetsboek. Wil je ook meedoen, laat het me dan weten via mail of whats-app.