Data cursussen en workshops 2024

Voor het komend jaar zijn alle cursussen en workshops inmiddels gepland en de zalen gereserveerd. De data staan vanaf vandaag op de website onder ‘cursussen‘ en ‘workshops‘. Handig voor als je vast het een en ander wilt plannen! Stuur me gerust een email als je alvast een plekje wilt reserveren voor de cursus(sen) of workshop(s) van je voorkeur. Dat kan altijd onder voorbehoud, je zit nog nergens aan vast.

Verkorte Basiscursus van 2 dagen

Er is goed nieuws voor beginnende cursisten. Op 1 en 8 maart 2024 bied ik voor het eerst een Verkorte Basiscursus voor beginners aan. In deze 2-daagse basiscursus werk je aan twee belangrijke aspecten die je nodig hebt voor een eerste (kleine) botanische tekening. Ten eerste het leren tekenen van echt plantmateriaal op schaal en ten tweede leer je van alles over licht en donker, en leer je basale vormschaduwen herkennen en tekenen. Met deze kennis op zak kun je je al inschrijven voor een reguliere 6-weekse cursus naar keuze om het botanisch tekenen verder te leren. Zie hier voor alle informatie.

Drie nieuwe workshops

Er zijn volgend jaar drie workshops, zie hier voor alle informatie. Alle workshops zijn op een vrijdag in Voorst.

In mei geef ik de workshop Avontuurlijk(er) met kleur – aquarel. In deze workshop hoop ik je enthousiast te maken voor een avontuurlijk(er) palet, een vrijere aanpak en schilderwijze en toepassing van handige, goed te leren technieken daarbij. Voor nog meer plezier!

Vind je toonwaarden en volume maken best lastig, ook al ben je al een tijdje met botanisch tekenen bezig? Dan ben je niet de enige! In deze workshop Toonwaarden en grafiet-techniek in september ga ik je heel goed uitleggen hoe het zit met licht en schaduw, waar je de vormschaduwen kunt zien, over de toonwaarden en hun relatie met licht en kleur. En waarom ze zo belangrijk zijn om goed in je werk te laten zien. Je maakt een klein oefenwerk in grafiet en je krijgt handige informatie op papier. Voor alle niveaus!

De derde workshop is een 2 daagse over Randen en Grenzen in oktober. Een onderwerp dat vaak te weinig aandacht krijgt. In deze workshop gaan we heel goed kijken naar wat voor grenzen en randen we in ons tekenwerk tegen kunnen komen. Welke zijn essentieel, wat is hun functie en hoe maak je ze goed en mooi. Ik leg uit, demonstreer en je gaat vooral zelf aan de slag met het oefenen van diverse randen en grenzen. Je leert ze zien en waarderen, beoordelen, vergelijken, verzachten, verscherpen en verbeteren. Hierna krijgen grenzen en randen vast jouw terechte aandacht!