Werkwijze corona

Uitgangspunt

In deze werkwijze pas ik de maatregelen en richtlijnen toe, zoals de landelijke overheid en het RIVM deze adviseren: maatregelen Rijksoverheid en het RIVM. Ook sluit ik aan bij de protocollen van de leslocaties:
 in Voorst www.dorpshuisvoorst.nl, ’t Nut Warnsveld www.perspectiefzutphen.nl en Dorpscentrum Vorden www.kulturhusvorden.nl. Ik vraag elke cursist om de geldende maatregelen goed in acht te nemen.

Als iedereen deze richtlijnen in acht neemt, kunnen we met elkaar weer fijne en veilige lessen hebben.

Hoe we het gaan doen

Gevaccineerd en thuisblijven bij klachten

  • De lessen zijn toegankelijk voor iedereen die volledig gevaccineerd is.
  • Blijf thuis als je klachten hebt en als iemand in jouw huis klachten heeft en laat je voorafgaand aan de les dan testen. Dit is belangrijk voor jezelf en voor ons allemaal.
  • Als ik zelf dergelijke klachten heb, annuleer ik de les. Wanneer ik weer klachtenvrij ben organiseer ik in overleg met de cursisten de inhaallessen.

Hygiene in de les

  • Bij binnenkomst in de lesruimte staat er handgel klaar om je handen te ontsmetten. Was tijdens de les regelmatig je handen met zeep en/of gebruik de aanwezige desinfecterende handgel.
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog en gebruik papieren zakdoekjes of tissues. Gooi die na gebruik direct in de prullenbak.
  • We hoeven geen mondkapje meer te dragen, maar als je dat zelf prettig vindt dan is dat geen probleem.

Verzuimregeling aangepast

Vanwege de nu afgeschafte corona-regels geldt de normale verzuimregeling weer, die beschreven staat onder de Aanvullende cursusvoorwaarden.

Ventilatie

Het lokaal wordt voor, tijdens en na de les geventileerd door het openzetten van ramen en zo nodig deuren.

Thee en koffie

  • Neem als je het prettig vindt een eigen mok mee voor koffie en thee (alleen in Warnsveld).
  • Vermijd zoveel mogelijk het betalen met contant geld. Eventueel kan ik je een betaalverzoek sturen voor het afrekenen van de koffie en thee in Warnsveld. In Voorst en Vorden moet je betalen met PIN.

Vragen

Wanneer je vragen hebt over het bovenstaande of over iets anders, bel of mail me dan even.

Tot ziens bij de lessen! Marionne

Versie 29 maart 2022