Cursusprogramma

Introductie

Ook in 2020 bied ik weer diverse cursussen en workshops Botanisch Tekenen en Schilderen aan in Warnsveld, Vorden en Voorst (rondom mijn woonplaats Zutphen).

In de cursussen en workshops vertel ik je van alles over de werkwijze, materialen, vaardigheden en technieken die je nodig hebt om een goede botanische tekening te kunnen maken. Ik demonstreer de technieken en het goed gebruiken van de materialen. Je krijgt achtergrond-informatie, tips en hulpmiddelen. Elke cursist maakt tijdens de lessen een klein werkstuk. Ook krijg je oefeningen om materialen en technieken onder de knie te krijgen. De begeleiding is individueel.

Kijk ook eens bij de ervaring van Yvonne met de lessen

Meestal maak ik in de cursusperiode ook een werkstuk, waardoor je een kijkje achter de schermen krijgt. Ook laat ik voltooid eigen werk zien ter inspiratie. Ik neem verschillende boeken mee met werk van geweldige (botanisch) kunstenaars om in te snuffelen.
Per cursus of workshop geef ik vaak specifieke aspecten extra aandacht, bijvoorbeeld kleur, perspectief, toonwaarden, ruimtelijkheid of compositie. De cursussen zijn daarom steeds verschillend, verdiepend en aanvullend op elkaar, zodat je steeds verder komt.

Alle 6-weekse cursussen Botanisch Tekenen en Schilderen zijn geschikt voor zowel beginnende tekenaars als meer gevorderden. Ik begeleid iedereen op haar/zijn eigen niveau. Voor sommige workshops is basiskennis van het botanisch tekenen of wat tekenervaring nodig. Per cursus of workshop is aangegeven of ze geschikt zijn voor beginners. Over het algemeen is botanisch tekenen precies werk, dus affiniteit daarmee en met planten is echt belangrijk.

Gertruud is een van mijn gevorderde cursisten. Kijk eens wat zij er over verteld.

Kijk hier voor de aanvullende cursus voorwaarden.

Kijk hier voor de werkwijze in verband met corona.