Meest gestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht je andere vragen hebben of het antwoord niet vinden, neem dan contact met me op.

Op welke locatie worden de cursussen gegeven?

De locatie kan per cursus of workshop verschillen. In het cursus programma is aangegeven welke cursussen op welke locatie gegeven worden. De gegevens van de drie locaties staan hier.

Hoe lang zijn de cursussen?

De meeste cursussen zijn gespreid over 6 weken met een ochtenddeel of een middagdeel van 3 uur. Er zijn soms ook cursussen van 3 hele dagen (6 uur). Voor exacte data en tijden zie het cursusprogramma.
De workshops zijn 1, 2 of 3 dagen, afhankelijk van het onderwerp. Kijk voor de specifieke data en tijden hier.

Welke materialen heb ik nodig?

Voor de benodigde materialen krijg je per cursus/workshop een materialenlijst gemaild. De materialenlijst is een hulpmiddel en advies, geen verplichting. Beginners adviseer ik te beginnen met grafietpotlood en/of kleurpotlood.
Meer gevorderde cursisten kiezen het medium naar eigen keuze.

Welke cursus is het beste voor mij?

Alle 6-weekse cursussen Botanisch Tekenen en Schilderen zijn geschikt voor zowel beginnende tekenaars als meer gevorderde, omdat ik iedereen op haar/zijn eigen niveau begeleid. Voor sommige workshops is basiskennis van het botanisch tekenen of teken- of schilderervaring nodig. Per cursus of workshop is in het cursusprogramma aangegeven of ze geschikt zijn voor beginners. Als je twijfelt, neem dan contact met me op.

Kan ik prive-lessen volgen?

In sommige gevallen is dat een goede keus, met name voor de meer gevorderde tekenaars / schilders, die met af en toe een les kunnen werken aan persoonlijke verbeterpunten. Beginners adviseer ik eerst enkele 6-weekse cursussen te volgen. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.