Tot september geen cursus of workshop

Nu de maatschappij op allerlei fronten weer langzaam begint ‘open te gaan’ rijst bij velen van jullie en bij mij de vraag of we ook weer met de lessen en workshops Botanisch tekenen zouden kunnen beginnen. Je kan je voorstellen dat ik daar dagelijks over nadenk en pieker. Aangezien het nog heel onduidelijk is hoe de situatie zich ontwikkelt in juni en juli (blijft het de goede kant op gaan of krijgen we een terugval?) heb ik besloten dat de 6-weekse cursussen en workshops van juni en juli helaas niet door kunnen gaan.

Maar ik ga niet stilzitten. Ik werk erop dat de lessen in september weer volgens programma van start kunnen gaan, onder voorbehoud van de ontwikkelingen natuurlijk. Maar hoe moet en kan het veilig?
Ik heb Gertruud van Kempen (als ervaren cursist en communicatieadviseur) gevraagd om mij te helpen met het ontwikkelen van een goed protocol voor de lessen en de eventueel daarbij in te zetten digitale hulpmiddelen en zaalindeling. Daar gaan we in de zomermaanden aan werken. Ik heb er vertrouwen in dat we er goed uit gaan komen en dat het veilig, werkbaar en plezierig zal worden! Heb je vragen, zorgen of suggesties dan hoor ik die graag!

Mijn hulp gaat door

Velen van jullie hebben me laten weten dat je de lessen en elkaar mist. Daarom en ook om contact met elkaar te houden in de zomermaanden, bied ik mijn hulp aan aan iedereen die bij mij een cursus of workshop heeft gevolgd of zich al daarvoor heeft ingeschreven (zonder kosten). Heb je vragen, wil je werk in wording laten zien of wil je advies of gerichte oefeningen? Dan kun je mij op werkdagen mailen, whatsappen, beeldbellen of gewoon bellen. Ik denk dan met je mee aan de hand van je vragen en foto’s. Sommige van jullie doen dat al of nemen met veel plezier deel aan een app-groep.  

Dus ik help je graag met:

  1. Antwoord op je botanische teken- of schildervragen. Waar worstel je mee?
  2. Kleine of grote adviezen voor een of meer werken waar je mee bezig bent (stuur me je foto’s en vragen).
  3. Specifieke oefeningen voor jou (waar heb je hulp bij nodig, wat wil je verbeteren of proberen?). 
  4. Regelmatig kleine opdrachten, leuke oefeningen en instructie van techniek van mij op een nieuwe cursisten app-groep. Meld je bij mij aan als je daaraan wilt deelnemen. Ik maak de app-groep aan en begin er mee vanaf 1 juni.
  5. Deelname aan een zomerschetsboek app-groep. Onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn: ‘bloemen’, ‘blaadjes’, ‘gevonden voorwerpen’ zoals veertjes, insecten, slakkenhuisjes etc. of iets anders zoals ‘buiten bomen schetsen’. Iedereen kan dan foto’s van je werk of van je schetsboekbladen op de app zetten, elkaar feedback geven, vragen stellen en tips delen. Echt iets om je creativiteit in kwijt te kunnen en met tekenen bezig te zijn. Meld je bij mij aan als je hieraan wilt deelnemen.

Ik hoop dat velen van jullie hier gebruik van gaan maken, voor een bijzondere en creatieve zomer! Ik hoor dus graag van je om te horen hoe het met je gaat, wat ik voor je kan doen op het gebied van botanisch tekenen en of je aan een of meer app-groepen wilt deelnemen. Blijf in ieder geval lekker tekenen en schilderen en … blijf gezond!