September cursus van start

Begin september starten de 6-weekse cursussen. In Voorst op maandag 4 september (van 10-13 uur) en op donderdag 7 september (van 9.30 tot 12.30 uur). Voor beide cursussen zijn er nog plaatsen beschikbaar, dus stuur me snel een mail als je mee wilt doen! De cursussen zijn toegankelijk voor iedereen die een basiscursus heeft gevolgd. Zie hier voor de volledige cursusinformatie.

In de cursus is zowel het onderwerp vrij, als het medium of techniek waarmee je werkt. Je neemt zelf het plantenmateriaal waar je mee wilt werken mee naar les. Omdat iedereen wat anders kiest is er een grote variatie aan schilder- en tekenkundige opgaven en botanische bijzonderheden die dan in de lessen aan bod komen. Dit verdiept de lessen en is voor iedereen erg inspirerend.

September en oktober zijn maanden met een overvloed aan boeiende onderwerpen. Denk aan rozenbottels, mispel en diverse bessen (hieronder de bessen van sleedoorn, aquarel). Er zijn veel noten en andere ‘droge’ vruchten met boeiende bolsters, zoals van hazelnoot, eik, kastanje e.d. Ook zijn er bijzondere en mooie zaaddozen en peulen te vinden (of te koop op de markt) bij sierbomen en -struiken en wilde planten zoals berenklauw. In de tuin bloeit ook nog van alles zoals herfstanemonen en hortensia’s. Altijd leuk zijn sierkalebassen, bijzondere groenten met mooie vormen en kleuren zoals artisjok, venkel, grillige paprika’s of tropisch fruit. Dus kies maar uit en kom gezellig tekenen!