Cursussen van start met een avontuurlijke inkt-les

Ik wens iedereen een heel goed, gezond en creatief jaar toe. Een kersvers jaar ligt voor ons, waarin we weer mooi werk kunnen maken, veel kunnen leren en vooral heel veel uurtjes fijn bezig kunnen zijn met ‘onze’ kunst!

In de eerste cursus van dit jaar (januari-februari) gaan we in ieder geval de eerste les meteen iets bijzonders doen (voor diegenen die daarvoor voelen).
We gaan werken met dennenappels als onderwerp en met diverse (gewassen) inkt, sepia, aquarelverf en andere mogelijke materialen als medium, en experimenteren met penselen, rietpen, tekenpen en meer! In een veel lossere stijl, om het ‘precieze’ van het botanisch tekenen eens even los te laten (behalve het goed observeren, dat houden we vast). Superleuk om te doen. Je kunt eigen dennenappels gebruiken en thuis daarvan vast een precieze lijntekening maken (in de les heb je hooguit tijd voor een schets). Ik neem verschillende soorten (aquarel)papier mee, inspirerende voorbeelden en ik zal wat demo’s geven. Ik neem ook dennenappels mee, lijntekeningen die je kunt gebruiken en diverse materialen. Een heel avontuurlijke en experimentele les dus.

Als je niet aan het inktavontuur mee wil doen is dat geen probleem natuurlijk. In de cursus is het onderwerp verder vrij. Dat wil zeggen dat je dan in de eerste les met je eigen onderwerp aan de slag gaat en zelf het te tekenen materiaal (bloemen e.d.) meebrengt. Overigens geldt dit voor iedereen, want na de ‘inktles’ kun je iets heel anders gaan doen, of door met dennenappels, in wat voor vorm en met welk medium ook.

In alle cursussen is nog wat plaats voor enthousiaste deelnemers (uitgezonderd beginners die de basiscursus nog niet hebben gevolgd):

  • In Vorden op woensdagochtend van 9.30-12.30 uur, van 18 januari t/m 22 februari
  • In Voorst op donderdagochtend van 9.30-12.30 uur, van 19 januari t/m 23 februari
  • In Voorst op maandag van 10-13 uur (voor meer gevorderden), van 16 januari t/m 20 februari

Als je zin hebt in een van deze cursussen (en wel of niet mee wil doen met de ‘inktles’) stuur me dan zo spoedig mogelijk een mail via info@marionnevandeklashorst.nl . Ik hoop je snel te zien in een van de cursussen!